Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2013 10:41 - Какво е тонер касетата и защо трябва да се рециклира а не да се купува нова.
Автор: tonerkaseti Категория: Технологии   
Прочетен: 5199 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 10.03.2013 16:05


Тонер касета , тонер глава ,  тонер консуматив са все едни и същи имена на така разпространените в наше време тонер касети. Те се използват за печат с лазерни принтери. Средно една касета издържа от 1500 до 3000 страници при 5 процента запълване . Цената на нова оригинална  тонер касета варира между 100 и 300 лв. Тонер касетите се делят на черни и цветни. Основните цветове са cyan , yellow , magenta . Чрез наслагването на цветовете един върху друг се образуват останалите от цветовата гама.

Като цяло лазерният печат е по-евтин от мастилено-струйния. Цената на една черна страница при 5 % запълване е около 3-4 стотинки. Тя сама по себе си не е висока , но защо да не спестите някой лв чрез рециклиране на тонер касетата.

Какво представлява то и защо е добре да го направите ?

Като начало заради по-ниската цена за печат. Спестявате над 60 % от цената на новите касети. Средната цена за касети за най-разпростанените принтери е 36-50 лв.

Заради по-чиста природа. Елементите от тонер касетата могат да се ползват поне още веднъж, а пък пластмасовото тяло около 10 пъти. Просто няма смисъл тези материали да се ползват еднократно и да се унищожат или да се изхвърлят в сметището където ще се разлагат 500 години.

Къде да рециклираме  ?

Има много фирми в София , които се занимават с тази дейност. Някои фирми са добри други не. Общо взето всеки се стреми да даде най-ниска цена . А това не е най-важното.
Коя фирма е добра и коя не е ясно може да си проличи по цената. Няма как за 20 лв една тонер касета да бъде качествено напълнена , да се сменят оптичния барабан / задължитено / и почистващите ножове. Като се спестят пари от части се получава ниската цена , в следствие на което по страниците се появяват черни линии , черти , размазвания и вие си мислите че това е нормално при рециклирането и оставате с грешно впечатление, в следствие на което не искате и да чуете повече за рециклиран , пълнен или съвместим тонер.

Смело мога да твърдя, че правилно направени и рециклирани тонер касети могат да печатат точно, както новите с минимална разлика в качеството  и то при печат на цели плътни изображения.

След като сте решили да си рециклирате тонера Ви съветвам да се спрете да фирма, която предлага замяна на тонер касетите . Тоест дава ви пълна рециклирана и вие връщате старата. По този начин вие сте 100 % сигурни че получавате добра и качествена касета, защото тези фирми дават гаранция за услугите си и ако имат някакъв проблем можете да получите качествена поддръжка .

Този фирми обикновено предлагат и безплатна доставка в рамките на София или града в който се намират. Доставката е важна защото не си губите времето да пътувате из града за да си вземете тонера. Освен това при доставка на Вашия адрес можете да изискате касетата да се изпробва пред вас. Така ще се убедите в качеството и преди  да заплатите цената на услугата. Пробата е  задължителна за да избегнете некачествен продукт.

Ако все пак не желаете да позлвате рециклирани тонер касети то поне можете да продадете отработените такива на фирма която се занимава с изкупуване на тонер касети.  Цените са различни за различните марки тонери. В повечето случаи варират межди1 и 8 лв. В горния линк можете да видите примерни цени на една от читавите фирми в София.




Гласувай:
2


Вълнообразно



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tonerkaseti
Категория: Технологии
Прочетен: 19243
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930